Försäljningsvillkor

Priser visas både med och utan gällande moms för varan. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och eventuell felaktig prisinformation.

Beställning görs i första hand direkt i webbshoppen, alternativt via telefon eller mail. Vid beställning i webbshoppen skickas en orderbekräftelse till kundens angivna mejladress.

Avbeställning kan göras fritt fram tills dess att varan skickats, därefter kommer fraktkostnaden att debiteras, returfrakt får köparen stå för.

Följande betalningsmetoder finns tillgängliga i butiken:

Förskottsbetalning till bankgiro/bankkonto
Kortbetalning
Swish-betalning.
Faktura 10 dagar netto (gäller endast företag, Produkterna tillhör Säljaren fram tills det att full betalning erlagts för de beställda produkterna.). 


Information som ges via bild och text är något som kan variera mellan de olika produkterna, så som bilders exakta utseende angående färg och verkliga utseende.
Vi reserverar oss därför för eventuella skrivfel och produktdata som är utom vår kontroll. Vi reserverar oss också för felaktig beskrivning som beror på mänskliga eller tekniska fel.

Ångerrätt

Med ångerrätt avses en rätt för Kunden att i enlighet med vad som anges i denna punkt returnera en produkt som ingår i layer8.se ordinarie sortiment även utan att fel i produkt föreligger.

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt, från det datumet varan togs emot. Du har rätt att öppna förpackningen och granska varan.
För att skicka tillbaks varan skall den vara komplett och i obefintligt ändrat skick, varan skall skickas tillbaka i originalförpackning samt ytteremballage för att skydda varan vid transport.
Eventuell retur skall registreras innan varan returneras.
Vid utnyttjande av ångerrätt av hela ordern så betalas hela beloppet, exkl. frakt tillbaka inom 15 dagar efter det att vi mottagit och godkänt varan.
Köparen ansvarar för returfrakt.  

Om bara en del av ordern skickas tillbaka så betalas enbart den specifika varukostnaden tillbaka.

För näringsidkare

Återköp medges för vara i obruten originalförpackning ur ordinarie sortiment under sextio (60) dagar från fakturadatum.
Produkten skall vid återköpsretur vara oanvänd och returneras i obruten originalförpackning, fri från smuts, märkning eller andra skador.
Vid önskemål om återköp skall kund informera Layer8 inom ovan angiven tid att de önskar returnera produkt.
Kund betalar frakt för återköpsreturen och eventuell återköpsavgift.
Fraktkostnad och eventuell återköpsavgift belastar kundens eventuella tillgodohavande eller faktureras separat.
Returer som inte godkänns för återköp återsänds till kunden på kundens bekostnad.
Godkända returer krediteras kunden efter avdrag för eventuell kostnader. Godkännande av retur förutsätter uppfyllande av ovan nämnda åtaganden.

Reklamation

Returer skall återsändas väl förpackade i godkänt emballage. Kunden står risken för produkten vid transport. Eventuella transportskador till följd av bristfällig emballering debiteras kund. Layer8 förbehåller sig rätt till produktkontroll av produkten samt debitering av testavgift om produkten inte skulle vara felaktig och reklamationen därmed inte accepteras.

Garanti 

Garantier på varor lämnas av produkternas respektive tillverkare. Layer8 lämnar inga ytterligare garantier utöver respektive tillverkares specificerade garantivillkor.